Браво Ясене 🙂 Много интересна статия! Отдавна чакам някой да каже какво всъщност е маврудът. Много ме дразнят всички, които пили , не пили вино казват, че любимият им сорт е Мавруд. Аз лично много трудно намирам „приятен“ (дори не мога да кажа хубав) мавруд. Интересно ми е, че две от вината, които сте класирали с добра оценка са на Памидово – изба, която не уважавам много много. А по лично твоя преценка има ли мавруди на пазара, на които би дал оценка 5 или нагоре ?
Това й е хубавото на сляпата дегустация. Аз самия, ако знаех предварително, че тези вина са на „Памидово“, вероятно щях да ги подценя :). Въпросът ти е много хубав. Трудно бих дал 5 и нагоре на чист мавруд. Това е вероятно този: http://www.terratangra.com/lang-bg/wines/vintage-2007/mavrud/35-vintage-2007/69-mavrud
Вероятно на „Мамута“, за който говори и Иван или за някой от скъпите варианти на „Тодоров“.
Каквото и да си говорим обаче самият сорт трудно се конкурира с каберне, мерло, сира и пр. олимпийци. При всички положения, ако имам пред себе си купаж на мавруд + още нещо, бих избрал него пред чистия мавруд…
Между другото сега се сещам, че виното на годината в конкурса на Бакхус е точно такова: http://bacchus.bg/show.php?storyid=586540
Това е много интересна статия за развитието на българския сорт Мавруд в бутилка в днешно време,и може да покаже на потребителите какъв избор да направят при покупка.Много се радвам как сте оценили небезизвестния Мавруд на Асеновград „този с къщичката“ и напълно съм съгласен с вас.
tazi godina porodavax grozde mavryt i si napravix vino v na6iq krai xorata ne razbirat ot vina iskat pove4eto leki vina a tova moeto vino naporavo e varxa
Браво Ясене 🙂 Много интересна статия! Отдавна чакам някой да каже какво всъщност е маврудът. Много ме дразнят всички, които пили , не пили вино казват, че любимият им сорт е Мавруд. Аз лично много трудно намирам „приятен“ (дори не мога да кажа хубав) мавруд. Интересно ми е, че две от вината, които сте класирали с добра оценка са на Памидово – изба, която не уважавам много много. А по лично твоя преценка има ли мавруди на пазара, на които би дал оценка 5 или нагоре ?
Това й е хубавото на сляпата дегустация. Аз самия, ако знаех предварително, че тези вина са на „Памидово“, вероятно щях да ги подценя :). Въпросът ти е много хубав. Трудно бих дал 5 и нагоре на чист мавруд. Това е вероятно този: http://www.terratangra.com/lang-bg/wines/vintage-2007/mavrud/35-vintage-2007/69-mavrud
Вероятно на „Мамута“, за който говори и Иван или за някой от скъпите варианти на „Тодоров“.
Каквото и да си говорим обаче самият сорт трудно се конкурира с каберне, мерло, сира и пр. олимпийци. При всички положения, ако имам пред себе си купаж на мавруд + още нещо, бих избрал него пред чистия мавруд…
Между другото сега се сещам, че виното на годината в конкурса на Бакхус е точно такова:
http://bacchus.bg/show.php?storyid=586540
Това е много интересна статия за развитието на българския сорт Мавруд в бутилка в днешно време,и може да покаже на потребителите какъв избор да направят при покупка.Много се радвам как сте оценили небезизвестния Мавруд на Асеновград „този с къщичката“ и напълно съм съгласен с вас.
tazi godina porodavax grozde mavryt i si napravix vino v na6iq krai xorata ne razbirat ot vina iskat pove4eto leki vina a tova moeto vino naporavo e varxa
Браво песи11!
По едно време правихме много хубав мавруд в Асеновградско – 1985 – 1993 …